ONDERSTEUNENDE MATERIALEN

MAAK VAN OPVOEDEN EEN KINDERSPEL!

Kinderen leren spelenderwijs! Dus maak van opvoeden een spel!
Onze materialen ondersteunen bij het spelenderwijs ZaaiGoed zaaien en het leren uiten van emoties.
Ontdek hieronder een greep uit mogelijkheden!

VOOR ALLE LEEFTIJDEN!

Zaaien doe je vanaf 0 jaar en ook voor de kleintjes is er allerlei spelmateriaal. Van een puzzel of memory om de Focus te oefenen tot Boos en Troos als emoties er gewoon even mogen zijn!
Of de verhalen klapper die heel duidelijk maakt waarom ZaaiGoed zo belangrijk is voor je basis. Maar ook voor jou als opvoeder, want wat zie jij als je naar deze kinderen kijkt?
Dat vertellen we je graag in onze trainingen!

GEEN TIJDLIMIET VOOR DEZE IKBOX!

Ook voor kinderen van 4 tot 8 jaar is er speelmateriaal waaronder deze IKBOX. Meer dan één spelletje en méér dan een spelletje!

Maar liefst 5 spelletjes zorgen ervoor dat spelenderwijs kinderen die boodschappen meekrijgen die ze nodig hebben om goed in hun eigen kracht te komen staan.

Durf jij de uitdaging aan wie er langer in de Focus kan blijven zitten, jij of jouw kind?

EEN 9,5 VOOR ORIGINALITEIT!

Dit spel kreeg een 9 van de kinderjury en zelfs een 9,5 voor originaliteit. Samen spelen leert je veel over jezelf en over de ander.

Staan als een boom: een geweldig spel, zelfstandig te spelen vanaf 8 jaar, ook geweldig voor volwassenen. Hoe goed ben jij in het ontvangen van complimenten, het spiegelen van de ander of met dobbelstenen als een kruiwagen door de kamer lopen?

Durf jij het aan? Hiernaast leggen ze het spel in een notendop uit!

ZIJN WIE JE BENT

Zijn wie je bent, onze visie waaruit ZaaiGoed is ontstaan. Dit boek legt nog niet de verbinding met kinderen, maar vertelt je alles jouw persoonlijke ontwikkeling en de visie achter ZaaiGoed.
Zijn wie je bent als opvoeder. Het tweede boek is een geweldige omschrijving van ZaaiGoed, met praktische tips en tools. Of zoals een lezende moeder zei: Dit boek zou iedere opvoeder moeten lezen. Nu is het woord "moeten" niet één die bij ZaaiGoed past, maar je wilt dit wel!
dochter maartje

" WAT EEN VERRIJKING!"

Als gastouder en moeder van 3 kinderen ben ik ongeveer 1,5 jaar geleden begonnen met ZaaiGoed. Veel van het ZaaiGoed paste ik al wel ongeveer toe, tijdens de training kreeg ik alleen veel helderder wat nu precies het effect was van wat ik deed. Hierdoor kon ik nog beter mijn eigen gedrag sturen om de kinderen nog beter te kunnen bieden wat ze nodig hadden.
De bijgevoegde foto geeft dat voor mij heel pakkend weer! Mijn dochter maakt ook deel uit van mijn gastouderopvang. Op deze foto nemen we afscheid van een jongetje dat naar school gaat. Ze zijn samen opgegroeid en mijn dochter huilt tranen met tuiten!
De verschillende ZaaiGoed figuren komen langs en vertellen elk vanuit hun eigen invalshoek dat haar verdriet OK is. Dat het er mag zijn!
En terwijl ze de figuren één voor één, een dikke knuffel geeft keert de rust langzaam terug in haar toch nog kleine lijfje....

Maartje Vos
Moeder en Gastouder

Heb je interesse of vragen? 

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Of mail: info@essisme.nl

Wij komen ook graag op locatie meer vertellen.

Dit wil je niet missen

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven