OVER ESSISME

ONTSTAAN VAN ESSISME

Wanneer je kinderen je laten zien wat er eigenlijk in hen leeft....

Als moeder van 4 kreeg Silvia Romijn, grondlegger van Essisme, vanuit eerste hand te horen, welke impact de omgeving had op haar kinderen.

En als die invloed zo groot is, wat had ze dan zelf in handen om ze daarin te begeleiden?

Luister hiernaast naar haar verhaal en vraag je af wat jij jouw kind in handen geeft!

gebruikt

SILVIA ROMIJN
Grondlegger Essisme

Kinderen, onze toekomst, mijn passie!

Mijn passie en liefde voor kinderen begon in het speciaal onderwijs, waarna ik besloot nog meer een bijdrage te willen leveren aan de basis van kinderen. Naast mijn eigen 4 kinderen, heb ik dit gedaan door het starten van een kinderopvangorganisatie die in 23 jaar tijd uitgroeide naar 170 medewerkers en 2000 kinderen. Daar heb ik veel van kinderen en de volwassenen mogen zien en ben ik ZaaiGoed gaan ontwikkelen om kinderen en opvoeders tools in handen te geven rondom sociaal-emotionele ontwikkeling. Wat een mooie resultaten gaf dat!

Sinds 2015 ben ik mij alleen nog gaan richten op het uitdragen van het Zaaigoedprogramma, zodat meer kinderen en opvoeders zich binnen dit programma kunnen ontwikkelen. Naast hoofdtrainer van ZaaiGoed ben ik werkzaam als adviseur voor kinderopvangorganisaties/onderwijs en als paarden- en lifecoach.

jeannet

JEANNET UITERWIJK
Trainer Essisme, NLP coach en Davis Counselor

Kinderen, wat een heerlijke uitdaging!

Ik ben begonnen als dyslexie counselor, doordat ik steeds meer kinderen in het onderwijs onderuit zag gaan. Ik zoek naar de talenten van de kinderen en zet deze in bij het overwinnen van hun dyslexie, dyscalculie en concentratieproblemen. Toen ik met ZaaiGoed in aanraking kwam, werd ik dolenthousiast. Met ZaaiGoed kan ik een nog betere basis bieden aan kinderen en ouders. Ik gebruik ZaaiGoed ook tijdens mijn coaching en in de gesprekken met scholen en ouders. ZaaiGoed is een geweldige tool om bij het werken met kinderen in te zetten. Dus ben ik sinds 2019  trainer geworden bij Essisme en zaai ik met veel plezier mee!

VISIE EN MISSIE

Essisme is een maatschappelijk gerichte organisatie die zichzelf ten doel heeft gesteld bij te dragen aan de sociaal-emotionele vorming en bewustwording van kinderen en volwassen door middel van het ZaaiGoed programma.

Visie: Kinderen en volwassenen begrijpen wat hen gevormd heeft, wie ze nu zijn en wat ze willen worden en ze willen ZaaiGoed gebruiken om bewust te kunnen kiezen hoe ze zichzelf en anderen versterken.

Missie: We zaaien ZaaiGoed op verschillende manieren bij kinderen en volwassenen, zodat zij ont-dekken wie ze zijn.

Kerntaken: het overdragen van kennis en kunde in het kader van sociaal-emotionele vorming waardoor kinderen en volwassenen bewuster zijn van hun aandeel in zichzelf en de wereld.

Kernwaarden: O.P.E.N.: Open, Positief, Eerlijk en Nieuwsgierig

Heb je interesse of vragen? 

Neem contact met ons op via het contactformulier.

Bellen kan ook: 06-23508807 of mail: info@essisme.nl

Wij komen ook graag op locatie meer vertellen.

Dit wil je niet missen

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar top